ZO Skin Health

ZO Skin Health – dr. Obagi

De “healthy skin” van dr. Obagi

Volgens de Obagi filosofie is een gezonde huid zacht, stevig, egaal van kleur, goed gehydrateerd en bestand tegen invloeden van buiten. Om dit te bereiken moeten lichaamseigen stoffen en cellen goed hun werk doen. Dr. Obagi heeft speciale producten ontwikkeld die deze huidverbeterende factoren stimuleren. Original Skin werkt in de “ZO Skin Health” behandelingen uitsluitend met Obagi producten.

Er zijn veel oorzaken waardoor uw huid er minder mooi uit kan gaan zien, bijvoorbeeld:

 • Natuurlijke veroudering (rimpels, huidverslapping, ouderdomsvlekken)
 • Zonbeschadiging of -verbranding
 • Littekens
 • Acné
 • Zwangerschap (melasma)
 • Hormonale veranderingen (als gevolg van bijvoorbeeld puberteit, zwangerschap, menopauze, of bepaalde operaties)
 • De Obagi huidverzorgingsproducten transformeren uw huid op cellulair niveau, waardoor uw huid er jonger uitziet én jonger aanvoelt.

Van Obagi naar ZO Medical en ZO Skin Health

Inmiddels is dr. Obagi niet meer verbonden aan Obagi Medical Products. Het bedrijf heeft de naam van Obagi® mogen behouden als handelsnaam. Hij is nu hoofd dermatologie in het Obagi Skin Health Institute, Beverly Hills, California. Inmiddels zijn er vernieuwde inzichten en verbeterde aflevertechnieken. Dat heeft geresulteerd in diverse grensverleggende producten in de lijnen Zo Skin Health en Zo Medical. Alle producten van ZO Skin Health en ZO Medical zijn verkrijgbaar bij Original Skin.

Dr. Zein Obagi tegen huidkanker

De producten van dr. Zein Obagi verminderen de kans op het ontwikkelen van huidkanker. DNA-schade van de huid leidt vaker dan we denken tot diverse vormen van huidkanker. Door het verouderen van de huidcellen gaan de huidcellen slechter functioneren. Dit wordt verergerd door blootstelling aan UV-licht, ook als het niet zonnig is. Door de huid op de juiste wijze te stimuleren en verzorgen, wordt de celfunctie hersteld en de kans op huidkanker verlaagd.

Zo Skin Health

Met Zo Skin Health van dr. Zein Obagi onderhoudt u uw huid, zodat u ook op de lange termijn geniet van een gezonde huid met een egale teint en zonder rimpeltjes. Anders dan de traditionele huidverzorgingsproducten  werkt Zo Skin Health op cellulair  niveau om de huid te verzorgen, te herstellen en te onderhouden. Door hoge doseringen actieve ingrediënten – zoals retinol, vitamine c en melkzuur – toe te voegen aan de huid, worden de cellen weer geactiveerd om door te gaan werken en komt de collageen- en elastineproductie weer op gang. Dit is klinisch bewezen! Met ZO Skin Health investeert u in de gezondheid van uw huid.

Een actieve huid is een gezonde huid

Een gezonde huid is een actieve huid. Huidcellen die actief zijn en zich steeds vernieuwen, geven huidveroudering geen kans. Dr. Obagi heeft een stappenplan ontwikkeld die er voor zorgt dat huidveroudering geen kans meer krijgt. Verder in dit stuk zal dit stappenplan stap voor stap toegelicht worden.
Een gezonde huid, nu en later, met ZO Skin Health

Het is wetenschappelijke bewezen dat de producten van ZO Skin Health echt resultaat geven.
Op korte en lange termijn zullen zichtbare verbeteringen te zien zijn in rimpels en lijntjes, donkere (ouderdoms-)vlekken, huidtoon, structuur, stevigheid en elasticiteit. Door goed en langdurig gebruik van ZO Skin Health, wordt huidveroudering verder tegengegaan met een jonger uitziende huid als resultaat. Wij vertellen u graag meer over welke producten van ZO Skin Health passen bij uw unieke huid, met een advies op maat. Loopt u gerust even binnen!

ZO SKIN HEALTH™ 5-STAPPEN PROGRAMMA

Anders dan traditionele typische anti-aging huidverzorgingsproducten werkt ZO Skin Health™ op cellulair niveau om de huid te verzorgen, te herstellen en te onderhouden. Het ‘ZO Saturation Program’ helpt om optimale huidgezondheid te creëren door meerdere lagen retinol, anti-oxidanten, peptiden en vitamines aan te brengen, om zo het herstel te versnellen en te verbeteren. Dr. Obagi raadt een 5-stappen programma aan (Reinigen, Activeren, Stimuleren, Kalmeren & Voeden, Beschermen), waarin producten worden gebruikt die echt uniek zijn.

1. Reinigen

Reinigen van de huid is belangrijk om de structuur te verbeteren, dofheid te elimineren en de penetratie van de volgende stappen te verbeteren. Deze ZO Skin Health™ producten verwijderen onzuiverheden, neutraliseren vrije radicalen en voeden de huid met krachtige antioxidanten.

2. Activeren 

Om de penetratie van de actieve ingrediënten te bevorderen zal de huid geactiveerd moeten worden. Deze producten verwijderen de bovenste laag van dode huidcellen en sebum (huidsmeer) zodat de actieve ingrediënten beter hun werk kunnen doen.

3. Stimuleren 

De producten worden ingezet om pigmentatie, rimpels en fijne lijntjes te verminderen en de collageenproductie en elastine te stimuleren. ZO Skin Health™ producten verbeteren de celfunctie. Deze worden dan ook ‘the heart & soul’ van Dr. Obagi’s Skin Rejuvenation filosofie genoemd.

Alle producten bevatten retinol: dit is het meest actieve ingrediënt om de celvernieuwing te stimuleren. Om de vitaliteit van de huid te herstellen moeten de basale cellen gestimuleerd worden. Als de celvernieuwing (mitosis) verbetert, dan:

 • Is de productie van de keratinocyten verbeterd (dit is het belangrijkste celtype van de epidermis, maakt ongeveer 90% van de epidermale cellen)
 • Is de dermis dikker
 • Is de bloedcirculatie verbeterd
 • Zijn alle huidfuncties verbeterd
 • Neemt de collageenreductie (enzymen die collagenases genoemd worden) af
 • Worden de fibroblasten (die collageen en elastine produceren) gestimuleerd
 • Zijn de basale membranen versterkt
 • Is de epidermis strakker, elastischer en heeft minder rimpels

Het stimuleren van de dermis is een continu proces. Deze voordelen heeft u uw hele leven nodig, maar voornamelijk na het 30e levensjaar, als de huidfuncties verslechteren. Als de huidcellen worden gestimuleerd en beschadigde en dode huidcellen worden verwijderd kunnen de nieuwe gezonde cellen tevoorschijn komen. Het resultaat: de huid is hersteld en ziet er jonger uit.

4. Kalmeren & Voeden 

Om de huid te verzorgen en te kalmeren nadat de bovenste huidlaag is verwijderd en de krachtige ingrediënten zijn aangebracht worden deze ZO Skin Health™ producten met kalmerende ingrediënten gebruikt. Na het gebruik van retinol en vitamine C in hoge concentraties kan irritatie of roodheid optreden. De kalmerende ingrediënten verminderen deze. Ook zorgen de producten voor een betere hydratatie van de huid door de voedende ingrediënten.

5. Beschermen 

Om de huid te beschermen tegen toekomstige schade raadt Dr. Obagi aan om een UV-A/UV-B bescherming te gebruiken. Bij Original Skin verkopen we verschillende producten van Dr. Obagi. Daarnaast werken wij in onze ZO Skin Health behandelingen uitsluitend met de geroemde Obagi producten.