Eczeem

Wanneer je ergens op je lichaam jeuk hebt wil je het liefst krabben. Maar als je last hebt van eczeem is krabben een ongeboren zaak. Eczeem ontsiert niet alleen je huid, maar kan ook enorm jeuken en pijnlijk zijn. Er zijn voor eczeem verschillende behandelingen die kunnen helpen. Samen met jou kijken we graag welke behandeling het beste aansluit bij jouw huid.

Wat is eczeem?

Eczeem is een vervelende aandoening die niet vanzelf overgaat. Deze chronische aandoening maakt delen van je huid rood, schraal en pijnlijk. Soms zwelt de huid op of wordt de huid schilferig. Vaak gaan deze klachten gepaard met een jeukend gevoel. De oorzaak van eczeem is niet bekend. De meest voorkomende theorie is kortsluiting in het immuunsysteem. Je huid reageert dan allergisch op bepaalde stoffen in bijvoorbeeld kleding, schoonmaakmiddelen, planten of voeding.

Eczeem heeft verschillende vormen:

  • Atopisch eczeem / constitutioneel eczeem: de meest voorkomende vorm van eczeem. Dit is eczeem dat ontstaat door een combinatie van erfelijke aanleg, allergie, irritatie en ontstekingen. Typische plekken voor atopisch eczeem zijn het gezicht (rondom de ogen), hals en de buigzijden van het lichaam zoals de elleboogplooien en knieholtes. Mensen met atopisch eczeem hebben ook vaak astma, hooikoorts of een voedselallergie.
  • Seborrhoïsch eczeem: dit is eczeem dat ontstaat op plaatsen waar veel talgklieren aanwezig zijn in de huid, bijvoorbeeld in de neuslippenplooi, tussen de wenkbrauwen, boven de oren en op de haargrenzen. De oorzaak van seborrhoïsch eczeem ligt in de talgsamenstelling. Het talg geeft aanleiding tot een ontstekingsreactie van de huid, waarbij ook bepaalde schimmelsoorten een rol spelen. De schilfers bij dit eczeem zijn vaak wat gelig van kleur.

Behandeling van eczeem

Continu jeuk of een branderig gevoel hebben kan enorm vervelend zijn. Onze huidexperts zijn gespecialiseerd in het behandelen van eczeem en helpen je graag bij het verminderen van je klachten. Er zijn verschillende eczeem behandelingen mogelijk. Samen met jou kijken we welke behandelmethodes het meest geschikt zijn voor jouw huid.

Symptomen van Eczeem

Eczeem kan overal op het lichaam voorkomen. De meest voorkomende plekken van deze huidaandoening zijn het gezicht, de nek, de ellenbogen, de knieën, de polsen, de enkels en de neus. Herken jij een van de onderstaande symptomen? Dan kunnen wij je helpen met een behandeling gepersonaliseerd op jouw huid om je klachten te verminderen.

  • rode schilferige plekken op de huid
  • zwelling
  • bultjes, kloofjes of korstjes
  • een branderig gevoel
  • jeuk
  • sterke drang tot krabben

Behandeling van eczeem

Gezichtsbehandelingen