Veelgestelde vragen

Wanneer je bij ons voor het eerst komt, raden wij je aan om te starten met een 90 minuten gezichtsbehandeling. Zo hebben wij genoeg tijd om te kijken wat jouw wensen zijn en een passende behandeling daarop af te stemmen. Ook het samen doorspreken en advies voor thuis hoort daarbij, zodat jij meteen kunt starten met de juiste producten voor het behalen van het mooiste resultaat.

Wist je dat wanneer je bij ons voor de eerste keer komt, je 10% korting op de voor jou geselecteerde producten krijgt?

Bij Original Skin werken wij samen met merken die zorgvuldig door ons zijn uitgekozen op basis van werkzaamheid, duurzaamheid, prijs & kwaliteit. Onze producten bevatten geen tot nauwelijks microplastics. En de producten van Hydropeptide zijn ook nog zonder parabenen en sulfaten. 

Onze huidexperts gaan voor ultieme huidverbetering voor jouw huid op maat. En dat doen we samen met jou.

Acne behandelingen bij ons worden over het algemeen vergoed. Onze huidexperts zijn acne gespecialiseerd. Wel is het belangrijk vooraf je polis goed te checken, want het wordt alleen vergoed bij een aanvullende verzekering en dat is bij elke verzekering weer anders.

Wil jij weten of het voor jou ook vergoed wordt? Kijk dan even in je eigen polisvoorwaarden. 

Acne komt vaak voor bij jongeren, maar ook op latere leeftijd kun je hier last van krijgen. Dit kan verschillende oorzaken hebben zoals bijvoorbeeld erfelijkheid, medicatie, stress en hormonale veranderingen. Bij Original Skin zijn we gespecialiseerd in het behandelen van acne, het resultaat dat je kan verwachten hangt ook af van jou inzet. 

Om de acne onder controle te krijgen, is niet het alleen regelmatig laten behandelen van de huid voldoende. Daarnaast is het belangrijk dat de door ons geadviseerde producten thuis gebruikt worden. Dit om te voorkomen dat de acne weer terug komt en om sneller tot het juiste en mooiste resultaat te komen. 

Door de juiste behandelingen en producten worden schadelijke effecten zoals littekens, pigmentvlekjes en rode vlekjes verminderd en voorkomen. Heb jij last van acne en wil je dit samen aanpakken? Neem dan contact met ons op.

Wanneer je voor het eerst bij ons komt zullen wij samen, door middel van een intake, kijken wat we voor jouw huid kunnen betekenen. Er zijn verschillende methoden die wij kunnen toepassen voor het verminderen van pigment. Samen zullen wij kijken naar de beste methode voor jouw huid en behoeftes. 

Het behandelen van pigment kan door middel van juiste producten, Beautyangel & microneedling (Skinpen/Vivace). Kijk op onze website voor de uitleg van deze behandelingen. Wat het beste is voor jouw huid kunnen wij adviseren wanneer je bij ons bent. Last van pigment en wil je dit aanpakken? Neem dan contact met ons op. 

Vanaf het eerste moment dat je bij ons komt beginnen we al met huidverbetering of het nou voor acne, pigment of huidveroudering is. Onze behandelingen zijn gericht op huidverbetering voor elk doel, elke huid en elke behoefte. In de behandeling gaan wij de huid stimuleren en geven wij de boost die hij nodig heeft. Huidverbetering kunnen wij niet alleen, wij moeten dit samen doen met jou. Wij als huidexperts gaan jou coachen om het beste uit jouw huid te halen. Wil je langdurige huidverbetering? Dan geven wij je advies op maat, ook voor thuis. Dit is onze missie en waar wij als huidexperts in geloven en voor staan. 

Wil jij gaan voor huidverbetering? Dan ben je bij Original Skin aan het juiste adres. We hebben een breed aanbod qua producten en apparatuur, ook blijven we ons regelmatig bijscholen en zijn we innovatief.

Soms kan het best lastig zijn met zoveel keus, maar daar helpen wij je bij! 

Advies op maat, dat betekent dat we voor elke huid en behoeftes een plan gaan maken en dat doen we samen met jou. 

Ben je nog niet eerder bij ons geweest? Dan adviseren we om eerst te komen voor een anderhalf uurs behandeling of losse intake. Zo kunnen we alles uitgebreid uitleggen en bespreken. 

In sommige gevallen kan het zijn dat SHR & elektrisch ontharen vergoed wordt. Wel is het belangrijk vooraf je zorgverzekering goed te checken, want het wordt alleen vergoed bij een aanvullende verzekering en dit is bij elke verzekering weer anders.

Wil jij weten of deze behandelingen voor jou vergoed worden? Kijk dan even in je eigen polisvoorwaarden. 

Littekens kunnen ontstaan door bijvoorbeeld acne, maar kan je nog wat doen aan je litteken(s)? 

Hierin spelen verschillende factoren een rol: de diepte van de littekens, wat voor soort is het en hoe lang de littekens er al zitten. Verschillende behandelmethodes zijn mogelijk. We hebben verschillende behandelmethodes voor de aanpak van littekens. Van littekenmassage tot biopeeling en microdermabrasie maar ook microneedling behoord tot de opties.

Voor meer informatie over de verschillende behandelingen kun je terecht op onze behandelpagina van onze website, wil jij liever een intake inplannen om samen een plan door te spreken dan kan dit uiteraard ook. Neem hiervoor contact op via de mail of bel ons gerust.

Helaas is huidveroudering niet helemaal tegen te gaan, het is nu eenmaal een natuurlijk proces van de huid. Maar we kunnen er wel voor zorgen dat we het proces gaan vertragen. Door behandelingen te ondergaan, de juiste producten thuis te gebruiken en te letten op voeding, kun je het vernieuwen van de huid goed stimuleren en huidveroudering afremmen. Onze huidexperts kijken graag samen met jou naar een persoonlijk behandelplan voor je huid om huidveroudering preventief aan te pakken.

Iedereen krijgt er ooit mee te maken, huidveroudering!

Het verouderen van de huid is een natuurlijk proces van het lichaam en begint ongeveer vanaf je 25ste levensjaar. De eerste tekenen van huidveroudering zijn vaak pas echt zichtbaar vanaf je 35ste. Tijdens het verouderingsproces is de afbraak van collageen- en elastinevezels groter dan de aanmaak. Hierdoor ontstaat er huidverslapping, wat uiteindelijk zorgt voor de fijne lijntjes en rimpels. De snelheid van huidveroudering wordt bepaald door erfelijke en uitwendige factoren, maar ook je eigen leefstijl speelt een rol in het verouderingsproces!

Eerst verschijnen er fijne lijntjes – vooral rondom de ogen en de mond, doordat dit beweeglijke plekken zijn. Die fijne lijntjes worden na verloop van tijd wat dieper en dus beter zichtbaar. Bij huidveroudering komen ook andere kenmerken om de hoek kijken zoals, volumeverlies en pigmentatieproblemen.

HydroPeptide is op basis van peptiden, maar wat doen deze peptiden? Peptiden zitten van nature al in onze huid en zij vormen kleine ketens van aminozuren (eiwitten). Deze eiwitten worden herkend door ons lichaam en zorgen voor een betere gezondheid in de diepere huidlagen. Hydropeptide maakt gebruikt van Epigenetica (hoe genen zichzelf uitdrukken), om het lichaam aan te moedigen om gunstige activiteiten zoals collageen productie en celvernieuwing aan te zetten en ongewenste reactie zoals hyperpigmentatie en gevoeligheid uit te zetten.

Door de bindweefselmasssage verbetert de doorbloeding, zuurstoftoevoer, egaliteit, glans en de conditie van de huid intensief. Het is een unieke, intensieve massagetechniek waarbij wordt gewerkt op de dieper gelegen bindweefsellagen van de huid. De functies die te maken hebben met huidherstel, collageen, elastine, de tussenstof en het vochtgehalte worden letterlijk flink onder handen genomen.

Bindweefselmassage verbetert de huid op verschillende manieren:

Stimulatie van de doorbloeding – door de diepe en intensieve massagetechnieken wordt de mestcel geprikkeld, welke zich in het bindweefsel bevindt. Hierdoor komt de huideigen stof histamine vrij. Deze stof zorgt voor vaatverwijding, met als gevolg een betere en verhoogde doorbloeding in de huid.

Vitalisering van de huidstructuur – de mestcel bevat chondroïntine zwavelzuur. Dit speelt een belangrijke rol bij de opbouw van de collagene vezels, welke zorgen voor de stevigheid van de huid. Ook worden de elasticiteit en veerkracht verbeterd door het activeren van de elastinevezels.

Reductie van blokkades – een blokkade in het onderhuids weefsel is één van de meest voorkomende oorzaken van onderhuidse verklevingen. Meestal komt dit voor op het voorhoofd en het kaakgebied. Dit kan worden tegengegaan of opgeheven door middel van circulatieverbetering.

Verbetering van de algehele huidconditie – bij een slechte doorbloeding (bijvoorbeeld bij verklevingen of acne) is er sprake van een slechte bloedcirculatie. Dit betekent dat de celwanden nauwelijks in staat zijn om voedingsstoffen op te nemen en afvalstoffen af te voeren. Door de verhoogde doorbloeding wordt de circulatie verbeterd en de huidconditie geoptimaliseerd.

Verbetering opname werkstoffen – de werkzame stoffen in producten worden sneller en beter in de huid opgenomen dankzij de verhoogde doorbloeding.

Wil jij de huid in goede conditie krijgen of behouden? Dan is de bindweefselmassage een fantastische behandeling.