Adertjes

Iedereen kent ze wel de steelwratjes en adertjes die komen in het gezicht naarmate je ouder wordt.. maar wat is het precies en wat kun je er aan doen?

Wat zijn adertjes?

Adertjes die heel goed zichtbaar zijn, zijn eigenlijk verwijde bloedvaatjes.
Dit komt bij couperose voor maar soms kan je ook last krijgen van een spider naevus (spinnetje) of een duidelijk zichtbaar adertje. Dit ontstaat vaker op middelbare leeftijd en dit kan toenemen met bijvoorbeeld hitte, alcohol of pittig eten. Soms kan dit als best onprettig en ontsierend ervaren worden.

Behandeling bij opvallende adertjes

Wij begrijpen heel goed dat jij graag wat zou willen doen aan de opvallende adertjes. Onze huidexperts zijn gespecialiseerd in het behandelen van adertjes door middel van electrocoagulatie wordt het adertje dicht gebrand, waardoor de roodheid verdwijnt. Het is eventueel mogelijk dat er meerdere behandelingen nodig zijn.

Symptomen van opvallende adertjes

Een Spider Naevus kenmerkt zich door een centraal rood vaatbuitje zo groot als een speldenknop, deze waaiert uit in kleine bloedvaatjes. Dit kan lijken op de pootjes van een spin, vandaar ook de naam.

 

Wanneer een vaatje wijder begint te worden, kan dit zich kenmerken door rode en blauwe vaatjes, roodheid of een klein stipje. Meestal komt dit voor op de wangen, neus en kin.

Behandeling bij opvallende adertjes

Coagulatie