Huidveroudering

Iedereen krijgt er ooit mee te maken… Huidveroudering!

Wat is huidveroudering nou eigenlijk?
Het verouderen van de huid is een natuurlijk proces van het lichaam en begint vanaf je 25ste levensjaar. De eerste tekenen van huidveroudering zijn vaak pas echt zichtbaar vanaf je 35ste. Tijdens het verouderingsproces is de afbraak van collageen- en elastinevezels groter dan de aanmaak. Hierdoor ontstaat er huidverslapping, wat uiteindelijk zorgt voor de fijne lijntjes en rimpels. De snelheid van huidveroudering wordt bepaald door erfelijke en uitwendige factoren, maar ook je eigen leefstijl speelt een rol in het verouderingsproces!

Symptomen van huidveroudering

Eerst verschijnen er fijne lijntjes, vooral rondom de ogen en de mond, dit komt doordat dit beweeglijke plekken zijn. Die fijne lijntjes worden na verloop van tijd wat dieper en beter zichtbaar. Bij huidveroudering komen ook andere kenmerken om de hoek kijken zoals, volumeverlies in de huid en kun je meer last krijgen van pigmentatie. Dit komt door zonschade die je in de loop van jaren hebt opgebouwd.

Behandeling van huidveroudering

Helaas is huidveroudering niet helemaal tegen te gaan, het is nu eenmaal een natuurlijk proces van de huid, wel we kunnen we samen zorgen dat we dit proces gaan vertragen. Dit doen we door  het aanbieden van specifieke behandelingen, de juiste producten voor thuis en het doorspreken van een voedingspatroon, dit eventueel aangevuld met suppletie.  Hierdoor stimuleren we de huid en vertragen we het verouderingsproces. Onze huidexperts kijken graag samen met jou naar een persoonlijk behandelplan voor je huid om huidveroudering preventief aan te pakken.

Gezichtsbehandeling
Bindweefselmassage
Biopeeling
Icoone gezicht
Microdemabrasie/Bellapeel
Beauty Angel
Microneedling