Couperose

Couperose begint vaak met een klein gesprongen vaatje, maar kan zich uitbreiden over beide wangen. We kijken graag samen met jou welke behandeling het meest geschikt is voor jouw huid om je klachten te verminderen.

Wat is couperose?

Couperose is een vervelende, maar onschuldige huidaandoening waarbij er uitgezette rode bloedvaatjes zichtbaar zijn in je gezicht. De bloedvaatjes, net onder het huidoppervlak zijn blijvend verwijd en daardoor zichtbaar in het gezicht. Normaal gesproken gaan haarvaatjes open en dicht om het lichaam op temperatuur te houden. Wanneer de rek uit de bloedvaatjes is, staan ze constant open en blijft het bloed erin staan. Het gevolg? Rode draadjes, streepjes of spinnaevi op je huid. Couperose ontstaat vaak spontaan als gevolg van het natuurlijke ouderdomsproces van je huid of als je er aanleg voor hebt.

Behandeling van couperose

Wij begrijpen dat het niet fijn is om continu met een rood gezicht rond te lopen. Onze huidexperts zijn experts in het behandelen van couperose en staan voor je klaar om je huid te verbeteren. Er zijn verschillende couperose behandelingen mogelijk. Samen met jou kijken we welke behandelmethodes  en thuisproducten er het meest geschikt zijn voor jouw huid.

Symptomen van couperose

Couperose komt met name voor op je kin, voorhoofd wangen en/of neus. De klachten van deze huidaandoening kunnen verergeren bij grote temperatuurverschillen, hormonale veranderingen en overmatige blootstelling aan zonlicht. Ook na de inname van alcoholische dranken kan het gezicht rood worden en warm voelen. Herken jij een van de onderstaande symptomen? Dan kunnen wij je helpen met een behandeling gepersonaliseerd op jouw huid om de roodheid te verminderen.

  • jeukende, prikkelende of brandende huid
  • uitgezette rode bloedvaatjes of spinnaevi

Couperose wordt vaak verward met rosacea, maar dit is niet dezelfde huidaandoening. Bij rosacea komen ook rode bultjes, puskopjes en zwellingen op de huid voor. Dit is bij couperose niet het geval.

Behandeling van couperose

Gezichtsbehandelingen
Coagulatie

Vergoeding

De behandeling van couperose en rosacea in het gezicht kan in de meeste gevallen gedeeltelijk of geheel vergoed worden vanuit je aanvullende pakket. Check dit altijd even bij je zorgverzekeraar om zeker te weten of jij voor een vergoeding in aanmerking komt.