Rosacea

We kennen allemaal wel een rode huid, maar wat nou als jij hier altijd en dagelijks last van hebt. Heb jij snel last van roodheid? Misschien heb je dan wel last van couperose of rosacea. Onze huidexperts gaan samen met jou kijken welke behandeling en producten voor thuis het meest geschikt zijn voor jouw huid, om zo de klachten te verminderen

Wat is Rosacea?

Rosacea is een chronische huidaandoening in het gezicht, die gekenmerkt wordt door felrode verkleuringen van met name de wangen en de neus. De aandoening kan lijken op acne, maar rosacea heeft niets met acne te maken. De problemen ontstaan op latere leeftijd, meestal tussen het 30ste en het 50ste levensjaar, voornamelijk bij vrouwen. De oorzaak van rosacea is nog niet bekend, wel zijn er verschillende factoren die de verschijnselen van rosacea (tijdelijk) kunnen verergeren.

Behandeling van rosacea

Wij snappen dat je niet continu met rode wangen of een rode neus wilt blijven rondlopen. Onze specialisten zijn experts in het behandelen van rosacea en helpen je graag bij het verminderen van je klachten. Er zijn verschillende rosacea behandelingen mogelijk. Samen met jou kijken we welke behandelmethodes het meest geschikt zijn voor jouw huid.

Symptomen van rosacea

Rosacea komt vooral voor op de neus, de wangen, het voorhoofd en de kin. De klachten van deze huidaandoening kunnen verergeren door uitwendige  of inwendige triggers. Bijvoorbeeld zonlicht of andere vormen van warmte, ook inname van alcoholische dranken of het eten van sterk gekruid voedsel kan roodheid verergeren. Herken jij een van de onderstaande symptomen? Dan kunnen wij je helpen met een behandeling gepersonaliseerd op jouw huid om je klachten te verminderen.

  • blozen
  • (blijvende) roodheid
  • ontstekingsverschijnselen: pukkels en puistjes
  • uitgezette bloedvaatjes (couperose)

Behandeling van rosacea

Gezichtsbehandelingen
Coagulatie

Vergoeding

De behandeling van couperose en rosacea in het gezicht kan in de meeste gevallen gedeeltelijk of geheel vergoed worden vanuit je aanvullende pakket. Check dit altijd even bij je zorgverzekeraar om zeker te weten of jij voor een vergoeding in aanmerking komt.