Ontharen

SHR ontharen

Géén laser, géén IPL, maar SHR ontharen! De SHR technologie heeft een unieke warmte/energie afgifte-methode die effectief het haarzakje beschadigt en de teruggroei tegengaat. Het weefsel wordt behandeld met een lage warmte-uitstoot maar met een hogere frequentie. Hierdoor is de behandeling 100% veilig en nagenoeg pijnloos,  maar wel net zo effectief als IPL.

De behandeling kan het hele jaar door zonder problemen worden uitgevoerd. Gemiddeld heb je 8 tot 12 behandelingen nodig (met een gemiddelde tussentijd van 6 weken) voor een goed resultaat. De resultaten zijn onder andere afhankelijk van leeftijd, huid-haartype en hormonale invloeden en kunnen daarom niet voor 100% worden gegarandeerd.

Elektrisch ontharen

Elektrisch ontharen is het permanent verwijderen van ongewenst haar op je gezicht door middel van elektrische epilatie. Er zijn twee methodes mogelijk namelijk Blend of Diathermie, waarbij de Blend methode wat langer duurt maar een groter resultaat geeft. Diathermie wordt met name gebruikt als er veel haar zit en er snel gewerkt moet worden om meerdere haren in korte tijd te verwijderen. Bij elektrisch ontharen wordt elk haartje individueel verwijderd door gebruik van een dun naaldje en stroompulsen. De naald glijdt in het haarzakje en geeft vervolgens een elektrische stroompuls van enkele seconden. Het haarzakje wordt door de stroom vernietigd waardoor er geen haar meer uit kan groeien. Zwarte, grijze, lichtblonde of rode haren kunnen worden behandeld met elektrisch ontharen.

 

Bij deze behandeling zijn door ons geadviseerde producten noodzakelijk. Vraag ons om advies voor de juiste producten.

Elektrische epilatie is vooral geschikt voor kleine oppervlaktes op het gezicht. De ontharingsmethode kan gebruikt worden voor alle haartypes en haarkleuren, dus ook voor dunne lichte haren die niet verwijderd kunnen worden met de laser of IPL.

De duur van de behandeling is afhankelijk van het te behandelen gebied, het aantal haren en het haartype. Aangezien haren groeien in drie fases (de actieve groeifase, de overgangsfase en de rustfase), en niet alle haren zich tegelijkertijd in dezelfde fase bevinden, heb je meerdere behandelingen nodig. Alleen de haren die in de actieve groeifase kunnen worden verwijderd met elektrische epilatie omdat deze haren pigment of melanine bevatten. Doordat we hetzelfde huidoppervlak meerdere keren behandelen, is de kans groter dat we alle haren in de actieve groeifase treffen.

Direct na de behandeling kan je huid er wat rood of lichtelijk gezwollen uitzien. Dit neemt na een aantal uur vaak weer af. Daarom is het belangrijk om, na en tussen de behandelingen door, je huid goed te beschermen met een goede zonnebrandcrème (minimaal factor 30) en niet te harsen of epileren in het behandelde gebied

Een vergoeding voor elektrische epilatie van de zorgverzekeraars is mogelijk. Dit is per zorgpakket & verzekeraar verschillend.

Prijzen

 • SHR ontharen bovenlip
  € 25,95
 • SHR ontharen kin
  € 25,95
 • SHR ontharen wangen
  € 37,95
 • SHR ontharen gehele gezicht
  € 54,95
 • Elektrisch ontharen vanaf (prijs afhankelijk van de hoeveelheid haren)
  € 35,50