Steelwratjes

Bultjes die met een dun steeltje aan je huid vastzitten: steelwratjes. In tegenstelling tot wat de naam suggereert, zijn steelwratjes geen wratten. Maar ze kunnen wel ontzettend hinderlijk of ontsierend zijn. Door middel van electrocoagulatie kunnen we steelwratjes gemakkelijk verwijderen en ben je er binnen een paar dagen vanaf! Onze specialisten helpen je graag met het verminderen van je huidklachten.

 

Wat zijn steelwratjes

Steelwratjes (fibromen) zijn goedaardige gezwellen. Deze zijn vaak dezelfde kleur als je huid, maar een aantal wratjes kunnen ook licht van pigment zijn. Ze ontstaan vaker op middelbare leeftijd en nemen toe naarmate je ouder wordt. Er is geen medische reden om steelwratjes te laten behandelen. Als je een steelwratje ontsierend of hinderlijk vindt, dan kun je hem laten verwijderen. Het is nog niet duidelijk hoe steelwratjes precies ontstaan, maar de belangrijkste oorzaak is door wrijving van de huid.

 

Symptomen van steelwratjes

Steelwratjes vormen zich voornamelijk op plekken waar de huid veel beweegt. Het risico op het krijgen van steelwratjes wordt hoger naarmate je meer huidplooien hebt. Daarom kan ouder worden of overgewicht zorgen voor meer steelwratjes. Daarnaast kunnen steelwratjes ontstaan op plekken waar vaak kleding tegenaan wordt gewreven. Steelwratjes kunnen bijvoorbeeld ontstaan onder de oksels, in de nek, onder de borsten, op de buik of op je oogleden. Natuurlijk is het ook mogelijk dat er een verdwaald steelwratje zit op andere plekken van je lichaam.

 

Behandeling van steelwratjes

Wij begrijpen heel goed dat je niet wilt rondlopen met steelwratjes op je lichaam of in je gezicht. Onze specialisten zijn experts in het behandelen van steelwratjes en staan voor je klaar om je huid te verbeteren. Het steeltje wordt behandeld met electrocoagulatie waardoor het steelwratje los komt van de huid. Na de behandeling ontstaat er een klein korstje dat er na enkele dagen vanzelf weer af valt.

 

Tarief en vergoeding

De behandeling van steelwratjes in het gezicht kan in de meeste gevallen gedeeltelijk of geheel vergoed worden vanuit je aanvullende pakket. Check dit altijd even bij je zorgverzekeraar om zeker te weten of jij voor een vergoeding in aanmerking komt. Valt het niet binnen je verzekering? De tarieven voor electrocoagulatie kun je vinden in onze prijslijst.

STEELWRATJES BEHANDELING:

STEELWRATJES PRODUCTEN:

STEELWRATJES VOEDINGSSUPPLEMENTEN: