Steelwratjes

Bultjes die met een dun steeltje aan je huid vastzitten: steelwratjes. In tegenstelling tot wat de naam suggereert, zijn steelwratjes geen wratten. Wat zijn steelwratjes? En hoe kun je steelwratjes behandelen?

Wat zijn steelwratjes?

Steelwratjes (fibromen) zijn goedaardige gezwellen. Over het algemeen hebben steelwratjes dezelfde kleur als je huid, hoewel een aantal wratjes licht van pigment kunnen zijn. Ze komen vaker voor bij mensen van middelbare leeftijd. Er is geen medische reden om steelwratjes te laten behandelen. Als je een steelwratje ontsierend of hinderlijk vindt, dan kun je hem laten verwijderen. Vooralsnog is het onduidelijk hoe steelwratjes precies ontstaan, maar wrijving van de huid blijkt de belangrijkste oorzaak te zijn.

Steelwratjes symptomen

Steelwratjes vormen zich voornamelijk op plekken waar de huid veel beweegt. Het risico op het krijgen van steelwratjes wordt hoger naarmate je meer huidplooien hebt. Zoals wanneer je ouder wordt of overgewicht ontwikkelt. Daarnaast kunnen steelwratjes ontstaan op plekken waar veelvuldig kleding tegenaan wordt gewreven. Plekken waar steelwratjes kunnen ontstaan: – oksel – nek – kruis – onder de borsten – buik – oogleden

Steelwratjes behandeling

Wij zijn gespecialiseerd in het verwijderen van steelwratjes en helpen je graag bij het verminderen van je klachten. Met electrocoagulatie wordt het steeltje behandeld, zodat het steelwratje los komt van de huid. Na de behandeling ontstaat er een klein korstje dat er na enkele dagen vanzelf weer af valt.

Tarief en vergoeding

Steelwratjes verwijderen in het gezicht kan in de meeste gevallen geheel of gedeeltelijk vergoed worden vanuit het aanvullende pakket. Vraag bij je zorgverzekeraar na of jij voor een vergoeding in aanmerking komt. De tarieven voor electrocoagulatie vind je in onze prijslijst.