Rosacea

Een felrode kleur op je wangen of je neus die maar niet wegtrekt of minder wordt. Dit kan rosacea zijn. Misschien heb je al verschillende producten geprobeerd of je dieet er zelfs op aangepast, zonder resultaat. Wij snappen dat je niet met rode vlekken wil blijven rondlopen. Daarom kijken we graag samen met jou welke behandeling het meest geschikt is voor jouw huid om je klachten te verminderen.

 

 

Wat is rosacea

Rosacea is een chronische huidaandoening in het gezicht, die gekenmerkt wordt door felrode verkleuringen van met name de wangen en de neus. De aandoening kan lijken op acne, maar rosacea heeft niets met acne te maken. De problemen ontstaan op latere leeftijd, meestal tussen het 30ste en het 50ste levensjaar, bij voornamelijk vrouwen. De oorzaak van rosacea is niet bekend, wel zijn er verschillende factoren die de verschijnselen van rosacea (tijdelijk) kunnen verergeren.

 

Symptomen van rosacea

Rosacea komt vooral voor op de neus, de wangen, het voorhoofd en de kin. De klachten van deze huidaandoening kunnen verergeren bij zonlicht of andere vormen van warmte. Ook na de inname van alcoholische dranken of het eten van sterk gekruid voedsel kan het gezicht rood aanlopen en warm voelen. Herken jij een van de onderstaande symptomen? Dan kunnen wij je helpen met een behandeling gepersonaliseerd op jouw huid om je klachten te verminderen.

 

  • blozen
  • (blijvende) roodheid
  • ontstekingsverschijnselen: pukkels en puistjes
  • uitgezette bloedvaatjes (couperose)

 

Behandeling van rosacea

Wij snappen dat je niet continu met rode wangen of een rode neus wilt blijven rondlopen. Onze specialisten zijn experts in het behandelen van rosacea en helpen je graag bij het verminderen van je klachten. Er zijn verschillende rosacea behandelingen mogelijk. Samen met jou kijken we welke behandelmethodes het meest geschikt zijn voor jouw huid.

 

Tarief en vergoeding

De behandeling van rosacea in het gezicht kan in de meeste gevallen gedeeltelijk of geheel vergoed worden vanuit je aanvullende pakket. Check dit altijd even bij je zorgverzekeraar om zeker te weten of jij voor een vergoeding in aanmerking komt. Valt het niet binnen je verzekering? De tarieven voor rosacea behandelingen kun je vinden in onze prijslijst.

ROSACEA BEHANDELING:

ROSACEA PRODUCTEN:

ROSACEA VOEDINGSSUPPLEMENTEN: