Rosacea

Een felrode kleur op je wangen of je neus die maar niet wegtrekt of minder wordt. Dit kan rosacea zijn. Wat kun je doen tegen deze huidaandoening? En waar komt het vandaan?

Wat is rosacea?

Rosacea is een chronische huidaandoening in het gezicht, die gekenmerkt wordt door felrode verkleuringen van met name de wangen en de neus. De aandoening kan lijken op acne, maar rosacea heeft niets met acne te maken. De problemen ontstaan op latere leeftijd, meestal tussen het 30ste en het 50ste levensjaar en met name bij vrouwen. De oorzaak van rosacea is niet bekend, wel zijn er verschillende factoren die de verschijnselen van rosacea (tijdelijk) kunnen verergeren.

 

Symptomen rosacea

Rosacea komt vooral voor op de neus, de wangen, het voorhoofd en de kin. De klachten van deze huidaandoening kunnen verergeren bij zonlicht of andere vormen van warmte. Ook na de inname van alcoholische dranken of het eten van sterk gekruid voedsel kan het gezicht rood aanlopen en warm voelen.

Wat zijn de symptomen van rosacea?
– blozen
– (blijvende) roodheid
– ontstekingsverschijnselen: pukkels en puistjes
– uitgezette bloedvaatjes (couperose)

Rosacea behandeling

Wij zijn gespecialiseerd in het behandelen van rosacea en helpen je graag bij het
verminderen van je klachten. Er zijn verschillende rosacea behandelingen mogelijk. Samen met jou kijken we welke behandelmethodes het meest geschikt zijn voor jouw huid.

Tarief en vergoeding

Rosacea behandelen in het gezicht kan in de meeste gevallen geheel of gedeeltelijk vergoed worden vanuit het aanvullende pakket. Vraag bij je zorgverzekeraar na of jij voor een vergoeding in aanmerking komt. De tarieven voor rosacea behandelingen vind je in onze prijslijst.