Pigmentvlekken

Bijna niemand heeft een gave en egale huid. Veel mensen hebben ergens op hun lichaam of gezicht pigmentvlekken. Dat betekent niet dat ze niet als enorm storend kunnen worden ervaren. Gelukkig zijn er verschillende behandelmethodes die ervoor zorgen dat pigmentvlekken minder zichtbaar worden. We kijken graag samen met jou welke behandeling het meest geschikt is voor jouw huid om je klachten te verminderen.

 

Wat zijn pigmentvlekken

Pigment is een kleurstof die ook wel melanine wordt genoemd. Wanneer je aan het zonnebaden bent maakt je huid melanine aan zodat je beter beschermt bent tegen de UV-stralingen van het zonlicht. Daar komt dat aangename kleurtje vandaan! Daarentegen is teveel zon schadelijk voor je huid. Een overdosis UV-straling verhoogt de kans op huidkanker en huidveroudering. Ook kunnen de cellen die pigment maken ‘in de war raken’ waardoor er ophopingen van pigment ontstaan: de donkere vlekken op je huid. Deze vlekken noemen we pigmentvlekken en kunnen voor sommige mensen enorm vervelend zijn. 

 

Symptomen van pigmentvlekken

Pigmentvlekken kunnen verschillend van kleur zijn. Zo bestaan er lichtbruine (epidermaal) en donkerbruine (dermaal) pigmentvlekken. Andere benamingen voor pigmentvlekken zijn hyperpigmentatie, ouderdomsvlekken of zwangerschapsmasker. Pigmentvlekken komen het meeste voor op plekken die veel zon hebben gehad, zoals het gezicht, de hals en de handen. Maar pigmentvlekken kunnen ook op je benen, je rug en zelfs in je ogen ontstaan. Pigmentvlekken zijn in eerste instantie niet gevaarlijk. Twijfel je over de vlek op je huid? Neem dan even contact op met je huisarts. Zeker als de pigmentvlek verandert van grootte, kleur of wanneer het klachten geeft. Voorkomen is altijd beter dan genezen.

 

Behandeling van pigmentvlekken

Wij kunnen ons voorstellen dat je graag af wilt van pigmentvlekjes. Onze specialisten zijn experts in het behandelen van pigmentvlekken en staan voor je klaar om je huid te verbeteren. Er zijn verschillende pigmentvlekken behandelingen mogelijk. Samen met jou kijken we welke behandelmethodes het meest geschikt zijn voor jouw huid. 

 

Tarief en vergoeding

De behandeling van pigmentvlekken in het gezicht kan in de meeste gevallen gedeeltelijk of geheel vergoed worden vanuit je aanvullende pakket. Check dit altijd even bij je zorgverzekeraar om zeker te weten of jij voor een vergoeding in aanmerking komt. Valt het niet binnen je verzekering? De tarieven voor pigmentvlekken behandelingen kun je vinden in onze prijslijst.

PIGMENTVLEKKEN BEHANDELING:

PIGMENTVLEKKEN PRODUCTEN:

PIGMENTVLEKKEN VOEDINGSSUPPLEMENTEN: