Pigmentvlekken

Bijna niemand heeft een gave en egale huid. Veel mensen hebben ergens op hun lichaam, of in het gezicht, pigmentvlekken. Deze vlekken kunnen als enorm storend worden ervaren. Wat kun je doen tegen pigmentvlekken?

Wat zijn pigmentvlekken?

Pigment is een kleurstof die ook wel melanine genoemd wordt. Melanine geeft kleur aan je huid en beschermt je huid tegen Uv-straling wat in zonlicht zit. Wanneer je aan het zonnebaden bent maakt je huid onder andere meer pigment aan, zodat je beter beschermd bent. Daar komt dat aangename kleurtje vandaan! Echter teveel zon is schadelijk voor je huid. Een overdosis Uv-straling verhoogt de kans op huidkanker en huidveroudering. Bovendien kunnen de cellen die pigment maken ‘in de war raken’ waardoor er ophopingen van pigment ontstaan: donkere vlekken op je huid. Deze vlekken noemen we pigmentvlekken, en zijn voor sommige mensen een doorn in het oog.

Pigmentvlekken symptomen

Pigmentvlekken kunnen verschillend van kleur zijn. Zo bestaan er donkerbruine pigmentvlekken en zwarte pigmentvlekken. Andere benamingen voor pigmentvlekken zijn hyperpigmentatie, ouderdomsvlekken of zwangerschapsmasker. Pigmentvlekken komen het meeste voor op plekken die veel zon hebben gehad, zoals het gezicht, de hals en de handen. Maar pigmentvlekken kunnen ook op je benen, je rug en zelfs in je ogen ontstaan. Pigmentvlekken zijn in de eerste instantie niet gevaarlijk. Twijfel je over de vlek op je huid? Ga naar de huisarts als de pigmentvlek verandert van grootte, of kleur of wanneer het klachten geeft. Voorkomen is beter dan genezen.

Pigmentvlekken behandeling

Wij zijn gespecialiseerd in het behandelen van pigmentvlekken en helpen je graag bij het verminderen van je klachten. Er zijn verschillende pigmentvlekken behandelingen mogelijk. Samen met jou kijken we welke behandelmethodes het meest geschikt zijn voor jouw huid.

Tarief en vergoeding

Pigmentvlekken behandelen in het gezicht kan in de meeste gevallen geheel of gedeeltelijk vergoed worden vanuit het aanvullende pakket. Vraag bij je zorgverzekeraar na of jij voor een vergoeding in aanmerking komt. De tarieven voor pigmentvlekken behandelingen vind je in onze prijslijst.