Ontharen lang termijn

SHR ontharen

Géén laser, géén IPL maar SHR ontharen!

De SHR technologie heeft een unieke warmte/energie afgifte-methode die effectief het haarzakje beschadigt en de teruggroei tegengaat. Het weefsel wordt behandeld met een lage warmte-uitstoot maar met een hogere frequentie. Hierdoor is de behandeling 100% veilig en nagenoeg pijnloos, maar net zo effectief als IPL. De behandeling kan het hele jaar door zonder problemen worden uitgevoerd. Gemiddeld zijn er 8-12 behandelingen nodig (met een tussentijd van 6 weken) voor een goed resultaat.

 

Resultaten zijn onder andere afhankelijk van leeftijd, huid-haartype en hormonale invloeden en kunnen daarom niet voor 100% worden gegarandeerd.

Elektrisch ontharen

Hoe werkt elektrisch ontharen?

Elektrisch ontharen is het permanent verwijderen van ongewenst haar op je gezicht of lichaam door middel van elektrische epilatie. Er zijn twee methodes mogelijk namelijk Blend of Diathermie, waarbij de Blend methode wat langer duurt maar een groter resultaat geeft. Diathermie wordt met name gebruikt als er veel haar zit en er snel gewerkt moet worden om meerdere haren in korte tijd te verwijderen. Bij elektrisch ontharen wordt elk haartje individueel verwijderd door gebruik van een dun naaldje en stroompulsen. De naald glijdt in het haarzakje en geeft vervolgens een elektrische stroompuls van enkele seconden. Het haarzakje wordt door de stroom vernietigd waardoor er geen haar meer uit kan groeien. Zwarte, grijze, lichtblonde of rode haren kunnen worden behandeld met elektrisch ontharen.

 

Voordelen van elektrische epilatie

Elektrische epilatie is vooral geschikt voor kleine oppervlaktes op het lichaam zoals het gezicht. De ontharingsmethode kan gebruikt worden voor alle haartypes en haarkleuren, dus ook voor dunne lichte haren die niet verwijderd kunnen worden met de laser of IPL.

 

Hoe lang duurt een behandeling met elektrisch ontharen?

De duur van de behandeling is afhankelijk van het te behandelen gebied, het aantal haren en het haartype. Aangezien haren groeien in drie fases (de actieve groeifase, de overgangsfase en de rustfase), en niet alle haren zich tegelijkertijd in dezelfde fase bevinden, heb je meerdere behandelingen nodig. Alleen de haren in de actieve groeifase kunnen worden verwijderd met elektrische epilatie omdat deze haren pigment of melanine bevatten. Doordat we hetzelfde huidoppervlak meerdere keren behandelen, is de kans groter dat we alle haren in de actieve groeifase aantreffen.

 

Na de behandeling

Direct na de behandeling kan je huid er wat rood zijn of lichtelijk gezwollen uitzien. Dit neemt een aantal uur na de behandeling vaak af. Daarom is het belangrijk om na en tussen de behandelingen door je huid goed te beschermen met een goede zonnebrandcrème (minimaal factor 30) en niet te harsen of epileren in het behandelde gebied.

 

* Vergoeding zorgverzekeraar is mogelijk.

Ontharen kort termijn

Harsen

Onze specialisten helpen je graag om je huid op een professionele manier te harsen. Naast het harsen van het gezicht, kunnen we ook de onderarmen en/of onderbenen harsen. Zo kun je met een gerust hart dat ene mooie jurkje aantrekken.