Microdermabrasie2

Microdermabrasie

Mega Peel

Microdermabrasie is een verfijnde peeling-techniek waarbij steriele aluminiumkristallen de huid als het ware ‘zandstralen’ zodat oude en dode huidcellen loskomen en met de kristallen worden afgevoerd. Aluminium Oxide kristallen is het meest gebruikte mineraal bij microdermabrasie. Aluminium Oxide is een betrouwbaar mineraal zonder nadelige bijwerking. Het is niet giftig bij inademing, daarbij geeft het geen ongewenste huidreactie en is niet kankerverwekkend. Uw oude en dode huidcellen worden dus op een betrouwbare en gezonde wijze van uw huid verwijderd.

Het is mogelijk om met de Derma Peel oneffenheden in de opperhuid aan te pakken evenals acné, overpigmentatie, fijne lijntjes en rimpels, zonbeschadigde huid en littekenweefsel.

De microkristallen verwijderen oudere huidlagen en prikkelen het regeneratievermogen van de huid, zodat nieuwe en jonge huidcellen sneller worden aangemaakt. De aluminium kristallen die worden gebruikt zijn het hardste materiaal, op diamant na. Tijdens deze behandeling kan de diepte en werking zeer nauwkeurig worden bepaald. Per behandeld gebied kan de diepte en werking zelfs worden aangepast, dat maakt deze behandeling intensiever dan een scrub en veel veiliger dan een chemische peeling.

Vanaf de eerste behandeling is al verbetering zichtbaar, de huid voelt zachter aan en de oneffenheden vervagen. Naarmate het aantal behandelingen toeneemt, zullen de huidoneffenheden ook steeds meer vervagen of verdwijnen. Deze techniek is zeer geschikt voor hardnekkige (rest)acné, littekens, pigmentvlekken, een verdikte en/of vette huid, grove poriën, fijne rimpelvorming en huidverslapping.

Tijdens de behandeling voelt u dat de kristallen over de huid schrapen. Dit wordt over het algemeen niet als erg pijnlijk ervaren, het geeft juist een gevoel van effectiviteit. Op plekken waar er huidverklevingen zijn het wel wat gevoeliger zijn.

Na de behandeling kan de huid wat rood zijn, men kan dit het beste vergelijken met het gevoel na een zonnebad; dit kan enkele uren aanhouden en verdwijnt vanzelf. De sterkte van de behandeling en het type huid bepaalt de mate van reactie. Het is erg belangrijk om de huid goed te verzorgen de juiste producten, vraag daarom een van onze ervaren huidcoaches om het juiste advies. Zij weten welke producten voor een sneller huidherstel zorgen en welke producten een aangenaam verzachtend gevoel geven. Sunblock is essentieel!

Wees voorzichtig met zon en gebruik na een Microdermabrasie behandeling nog langere tijd een beschermingsfactor! Microdermabrasie kunt u als een kuur (afhankelijk van het huidprobleem) ondergaan, of tijdens uw reguliere behandeling als opfrisser gebruiken.