Microdermabrasie

Microdermabrasie is een verfijnde peeling-techniek waarbij steriele aluminiumkristallen de huid als het ware ‘zandstralen’ zodat oude en dode huidcellen loskomen en met de kristallen worden afgevoerd. De microkristallen verwijderen oudere huidlagen en prikkelen het regeneratievermogen van de huid, zodat nieuwe en jonge huidcellen sneller worden aangemaakt. De aluminium kristallen die worden gebruikt zijn het hardste materiaal, op diamant na. Tijdens deze behandeling kan de diepte en werking zeer nauwkeurig worden bepaald. Per behandelgebied kan de diepte en werking worden aangepast, dat maakt deze behandeling intensiever dan een scrub en veiliger dan een chemische peeling.

 

 

De Microdermabrasie behandeling is onder andere geschikt voor:
  • oneffenheden in de opperhuid
  • acné
  • hyperpigmentatie
  • fijne lijntjes en rimpels
  • zonbeschadigde huid
  • littekenweefsel

 

Vanaf de eerste behandeling is al verbetering zichtbaar, de huid voelt zachter aan en de oneffenheden vervagen. Naarmate het aantal behandelingen toeneemt, zullen de huidoneffenheden ook steeds meer vervagen of verdwijnen. Deze techniek is zeer geschikt voor hardnekkige (rest)acné, littekens, pigmentvlekken, een verdikte en/of vette huid, grove poriën, fijne rimpelvorming en huidverslapping.

Tijdens de behandeling voel je dat de kristallen over de huid schuren. Dit wordt over het algemeen niet als erg pijnlijk ervaren, het geeft juist een gevoel van effectiviteit. Bij plekken met huidverklevingen kan het wel iets gevoeliger zijn.

 

Na de behandeling kan de huid wat rood zijn, je kunt dit het beste vergelijken met het gevoel na een zonnebad; dit kan enkele uren aanhouden en verdwijnt vanzelf. De sterkte van de behandeling en het type huid bepaalt de mate van reactie. Het is erg belangrijk om de huid goed te verzorgen met de juiste producten. Vraag daarom een van onze ervaren huidcoaches om het juiste advies. Zij weten welke producten voor een sneller huidherstel zorgen en welke producten een aangenaam verzachtend gevoel geven. Sunblock is essentieel!

Wees voorzichtig met zon en gebruik na een Microdermabrasie behandeling nog langere tijd een beschermingsfactor! Microdermabrasie kun je als een kuur (afhankelijk van het huidprobleem) ondergaan, of tijdens je gebruikelijke behandeling als opfrisser.