Huidveroudering

Iedereen krijgt er ooit mee te maken.. Huidveroudering!

 

Wat is huidveroudering

Het verouderen van de huid is een natuurlijk proces van het lichaam en begint vanaf je 25ste levensjaar. De eerste tekenen van huidveroudering zijn vaak pas echt zichtbaar vanaf je 35ste. Tijdens het verouderingsproces is de afbraak van collageen- en elastinevezels groter dan de aanmaak. Hierdoor ontstaat er huidverslapping, wat uiteindelijk zorgt voor de fijne lijntjes en rimpels. De snelheid van huidveroudering wordt bepaald door erfelijke en uitwendige factoren, maar ook je eigen leefstijl speelt een rol in het verouderingsproces!

 

Symptomen van huidveroudering

Eerst verschijnen er fijne lijntjes – vooral rondom de ogen en de mond, doordat dit beweeglijke plekken zijn. Die fijne lijntjes worden na verloop van tijd wat dieper en dus beter zichtbaar. Bij huidveroudering komen ook andere kenmerken om de hoek kijken zoals, volumeverlies en pigmentatieproblemen.

 

Behandeling van huidveroudering

Helaas is huidveroudering niet helemaal tegen te gaan, het is nu eenmaal een natuurlijk proces van de huid. Door behandelingen te ondergaan, de juiste producten te gebruiken en te letten op voeding, kun je het vernieuwen van de huid goed stimuleren en huidveroudering afremmen. Onze specialisten kijken graag samen met jou naar een persoonlijk behandelplan voor je huid om huidveroudering preventief aan te pakken.

 

Tarief en vergoeding

We bieden veel behandelingen die helpen bij het afremmen van het verouderingsproces. De behandelingen tegen huidveroudering worden niet vergoed vanuit je aanvullende pakket. De tarieven voor huidveroudering behandelingen kun je vinden in onze prijslijst.