Electro-coagulatie2

Electro-coagulatie

Electro-coagulatie is een term voor diverse technieken waarbij met elektrische stroom de huid wordt weggebrand of vaten worden dichtgeschroeid. Door de warmteontwikkeling zal de huid wat rood worden, dit blijft meestal de dag van de behandeling zichtbaar.

Binnen enkele dagen zullen er korstjes zichtbaar worden; het lichaam voert deze korstjes vanzelf weer af. Afblijven en droog houden is het advies! Klachten als rode vaatjes op de wangen of rond de neus en/of kleine witte bultjes rond de neus  zijn bijna altijd goedaardige huidaandoeningen die door de meeste mensen als uiterst storend worden ervaren. In de meeste gevallen kunnen wij dit behandelen met electro-coagulatie. Via hoogfrequente elektrische stroom, die zich ontlaadt in de punt van een speciale naald waar een warmte-ontwikkeling plaats vindt, zorgen wij ervoor dat de rode vaatjes stollen. Vervolgens zal de huid zelf de rest van het werk doen; alles wordt netjes en natuurlijk opgeruimd.

Fibromen

Fibromen worden ook wel steelwratjes genoemd. Deze wratjes komen vaak voor in het gezicht, op de hals, onder de oksel of rond de borsten. Bij coagulatie wordt het steeltje doorgebrand zodat het steelwratje los komt van de huid. Na de behandeling ontstaat er een klein korstje dat er na enkele dagen vanzelf weer afvalt. Bij deze behandeling blijven we op huidniveau.

Couperose

Deze chronisch verwijde bloedvaatjes komen voornamelijk voor op de wangen. Couperose treedt meestal op bij de ouder wordende huid. De vaatwanden verzwakken doordat de elasticiteit afneemt en de vaten raken gevuld met bloed wat slecht circuleert. Daardoor blijft het bloed langer op een plek: met alle gevolgen van dien. De huid voelt droog, gevoelig en de huidconditie neemt af. Met een fijn naaldje worden de bloedvaatjes dicht gebrand. Na de behandeling is de huid wat rood en er ontstaan wat korstjes op de behandelde plekken. Geen zorgen, u krijgt een speciale crème mee naar huis, zodat de rode huid van zelf weer verdwijnt.

Spider naevus

Dit is een bloedvaatje wat zich verwijdt vanuit het midden met kleine uitlopertjes naar buiten: Het wordt ook wel een spinnetje genoemd. Het doet zich veelal voor rond de ogen of op de wangen, op vochtarme plekken in de huid. Het is erg storend om te zien, maar gelukkig eenvoudig te verwijderen. Vraag onze huidcoaches om hulp!

Rosacea

Een erg vervelende, veel voorkomende huidaandoening: couperose, roodheid en ontstekingen op de huid van het gezicht. Rosacea heeft altijd een hormonale oorzaak. Als de huidconditie dusdanig hersteld is, kan d.m.v. coagulatie de ergste roodheid weggenomen worden. Deze huid moet goed onder behandeling blijven.

Er zijn meerdere huidproblemen die weggenomen kunnen worden met behulp van electro coagulatie. Als u twijfelt of electro coagulatie wel de beste oplossing is voor u, kunt u natuurlijk altijd het gesprek met een van onze huidcoaches aan gaan.