Electro-coagulatie

Electro-coagulatie is een term voor diverse technieken waarbij met elektrische stroom vaatjes of bultjes op de huid kunnen worden behandeld. Door de warmteontwikkeling zal de huid wat rood worden, dit blijft meestal de dag van de behandeling zichtbaar.

Binnen enkele dagen zullen er korstjes zichtbaar worden; het lichaam voert deze korstjes vanzelf weer af. Afblijven en droog houden is het advies! Klachten als rode vaatjes op de wangen of rond de neus en/of kleine witte bultjes rond de neus  zijn bijna altijd goedaardige huidaandoeningen die door de meeste mensen als uiterst storend worden ervaren. In de meeste gevallen kunnen wij dit behandelen met electro-coagulatie. Via hoogfrequente elektrische stroom, die zich ontlaadt in de punt van een speciale naaldje waar een warmte-ontwikkeling plaatsvindt, sealen we als het ware de vaatjes dicht. Vervolgens zal de huid zelf de rest van het werk doen; alles wordt netjes en natuurlijk opgeruimd.

 

Deze behandeling is geschikt voor:

 

 

Er zijn meerdere huidproblemen die weggenomen kunnen worden met behulp van electro coagulatie. Als je twijfelt of electro coagulatie wel de beste oplossing is, kun je natuurlijk altijd een van onze huidcoaches om advies vragen.