Couperose

Dat bekende, gezonde blosje op je wangen na een wandeling in de kou. Maar wat als het niet meer weggaat? Dan kan het zijn dat je last hebt van couperose. Couperose begint vaak met een klein gesprongen vaatje, maar breidt zich snel uit over beide wangen. We kijken graag samen met jou welke behandeling het meest geschikt is voor jouw huid om je klachten te verminderen.

 

Wat is couperose

Couperose is een vervelende, maar onschuldige huidaandoening waarbij er uitgezette rode bloedvaatjes zichtbaar zijn in je gezicht. De bloedvaatjes net onder het huidoppervlak zijn blijvend verwijd en daardoor zichtbaar in het gezicht. Normaal gesproken gaan haarvaatjes open en dicht om het lichaam op temperatuur te houden. Wanneer de rek uit de bloedvaatjes is, staan ze constant open en blijft het bloed erin staan. Het gevolg? Rode draadjes, streepjes of spinnetjes op je huid. Couperose ontstaat vaak spontaan als gevolg van het natuurlijke ouderdomsproces van je huid of als je er aanleg voor hebt.

 

Symptomen van couperose

Couperose komt voornamelijk voor op je kin, voorhoofd wangen en/of neus. De klachten van deze huidaandoening kunnen verergeren bij grote temperatuurverschillen, hormonale veranderingen en overmatige blootstelling aan zonlicht. Ook na de inname van alcoholische dranken kan het gezicht rood aanlopen en warm voelen. Herken jij een van de onderstaande symptomen? Dan kunnen wij je helpen met een behandeling gepersonaliseerd op jouw huid om de roodheid te verminderen.

 

  • jeukende, prikkelende of brandende huid
  • uitgezette rode bloedvaatjes of spinnevea

 

Couperose wordt vaak verward met rosacea, maar dit is niet dezelfde huidaandoening. Bij rosacea komen ook rode bultjes, puskopjes en zwellingen op de huid voor. Dit is bij couperose niet het geval. 

 

Behandeling van Couperose

Wij begrijpen dat het niet fijn is om continu met een rood gezicht rond te lopen. Onze specialisten zijn experts in het behandelen van couperose en staan voor je klaar om je huid te verbeteren. Er zijn verschillende couperose behandelingen mogelijk. Samen met jou kijken we welke behandelmethodes het meest geschikt zijn voor jouw huid. 

 

Tarief en vergoeding

De behandeling van couperose in het gezicht kan in de meeste gevallen gedeeltelijk of geheel vergoed worden vanuit je aanvullende pakket. Check dit altijd even bij je zorgverzekeraar om zeker te weten of jij voor een vergoeding in aanmerking komt. Valt het niet binnen je verzekering? De tarieven voor couperose behandelingen kun je vinden in onze prijslijst.

COUPEROSE BEHANDELING:

COUPEROSE PRODUCTEN:

COUPEROSE VOEDINGSSUPPLEMENTEN: