Couperose

Gezellige blozende wangen. Leuk voor even, totdat ze niet meer weggaan. Couperose begint vaak met een klein gesprongen vaatje, maar breidt zich snel uit over je beide wangen.

Wat kun je er tegen doen?

Wat is couperose?

Couperose is een vervelende, maar onschuldige huidaandoening waarbij er uitgezette rode en/of blauwe bloedvaatjes zichtbaar zijn in je gezicht. De bloedvaatjes in je huid zijn blijvend verwijd, waardoor ze zichtbaar zijn, net onder het oppervlak van de huid. Normaal gesproken gaan haarvaatjes open en dicht om het lichaam op temperatuur te houden, maar wanneer bloedvaatjes beschadigd zijn staan ze constant open en stroomt er een flinke stroom bloed doorheen. Het gevolg? Rode draadjes, streepjes of spinnetjes op je huid. Couperose ontstaat veelal spontaan als gevolg van het natuurlijke ouderdomsproces van je huid.

Couperose symptomen

Couperose komt voornamelijk voor op je kin, voorhoofd wangen en/of neus. De klachten van deze huidaandoening kunnen verergeren bij grote temperatuurverschillen, hormonale veranderingen en overmatige blootstelling aan zonlicht. Ook na de inname van alcoholische dranken kan het gezicht rood aanlopen en warm voelen.

Wat zijn de symptomen van couperose?
– jeukende, prikkelende of brandende huid
– uitgezette rode of blauwe bloedvaatjes
– wijnvlekken

Couperose wordt vaak verward met rosacea, maar dit is niet dezelfde huidaandoening. Bij rosacea komen ook rode bultjes, puskoppen en zwellingen op de huid voor. Bij couperose is dit niet het geval.

 

Couperose behandeling

Wij zijn gespecialiseerd in het behandelen van couperose en helpen je graag bij het
verminderen van je klachten. Er zijn verschillende couperose behandelingen mogelijk. Samen met jou kijken we welke behandelmethodes het meest geschikt zijn voor jouw huid.

 

Tarief en vergoeding

Couperose behandelen in het gezicht kan in de meeste gevallen geheel of gedeeltelijk vergoed worden vanuit het aanvullende pakket. Vraag bij je zorgverzekeraar na of jij voor een vergoeding in aanmerking komt. De tarieven voor couperose behandelingen vind je in onze prijslijst.