Bindweefselmassage

De huidcoaches van Original Skin willen absoluut alles uit de huid halen wat er in zit. De bindweefselmassage is dan een absolute aanrader. Door een bindweefselmassage verbetert de doorbloeding, zuurstoftoevoer, egaliteit, glans en de conditie van de huid intensief. De bindweefselmassage is een unieke, intensieve massagetechniek waarbij wordt gewerkt op de dieper gelegen bindweefsellagen van de huid. Dit is een zeer krachtige manier van huidverbetering. De functies die te maken hebben met huidherstel – collageen, elastine, de tussenstof en het vochtgehalte – worden letterlijk flink onder handen genomen. Om je huid in goede conditie te krijgen of te houden is de bindweefselmassage een fantastische behandeling.

Bindweefselmassage verbetert de huid op verschillende manieren:

Stimulatie van de doorbloeding – door de diepe en intensieve massagetechnieken wordt de mestcel geprikkeld, welke zich in het bindweefsel bevindt. Hierdoor komt de huideigen stof histamine vrij. Deze stof zorgt voor vaatverwijding, met als gevolg een betere en verhoogde doorbloeding in de huid.

Vitalisering van de huidstructuur – de mestcel bevat chondroïntine zwavelzuur. Dit speelt een belangrijke rol bij de opbouw van de collagene vezels, welke zorgen voor de stevigheid van de huid. Ook worden de elasticiteit en veerkracht verbeterd door het activeren van de elastinevezels.

Reductie van blokkades – een blokkade in het onderhuids weefsel is één van de meest voorkomende oorzaken van onderhuidse verklevingen. Meestal komt dit voor op het voorhoofd en het kaakgebied. Dit kan worden tegengegaan of opgeheven door middel van circulatieverbetering.

Verbetering van de algehele huidconditiebij een slechte doorbloeding (bijvoorbeeld bij verklevingen of acne) is er sprake van een slechte bloedcirculatie. Dit betekent dat de celwanden nauwelijks in staat zijn om voedingsstoffen op te nemen en afvalstoffen af te voeren. Door de verhoogde doorbloeding wordt de circulatie verbeterd en de huidconditie geoptimaliseerd.

Verbetering opname werkstoffende werkzame stoffen in producten worden sneller en beter in de huid opgenomen dankzij de verhoogde doorbloeding.

 

De bindweefselmassage is een echte aanrader op het gebied van huidverbetering, huidverjonging en littekenbehandeling. Onze huidcoaches kunnen je voorzien van meerdere soorten bindweefselmassages. Je kunt hier zien welke mogelijkheden we aanbieden.