Bindweefselmassage

Original Skin wil absoluut alles uit de huid halen wat er in zit. De bindweefselmassage is dan een absolute aanrader. Door de bindweefselmassage verbetert de doorbloeding, zuurstoftoevoer, egaliteit, glans en de conditie van de huid intensief. De bindweefselmassage is een unieke, intensieve massagetechniek waarbij wordt gewerkt op de dieper gelegen bindweefsellagen van de huid. Dit is een zeer krachtige manier van huidverbetering. De functies die te maken hebben met huidherstel – collageen, elastine, de tussenstof en het vochtgehalte- worden letterlijk flink onder handen genomen. Om uw huid in goede conditie te krijgen of te houden is een bindweefselkuur een fantastische behandeling.

Bindweefselmassage verbetert de huid op verschillende manieren:

Stimulatie van de doorbloeding – door de diepe en intensieve massagetechnieken wordt de mestcel geprikkeld, welke zich in het bindweefsel bevindt. Hierdoor komt de huideigen stof histamine vrij, welke zorgt voor vaatverwijding, met als gevolg een betere en verhoogde huiddoorbloeding.

Vitalisering van de huidstructuur – de mestcel bevat ook chondroïntine zwavelzuur. Dit speelt een belangrijke rol bij de opbouw van de collagene vezels, welke zorgen voor de stevigheid van de huid. Ook worden de elastinevezels geactiveerd, waardoor hun elasticiteit en veerkracht verbeteren.

Reductie van blokkades – een blokkade in het onderhuids weefsel is één van de meest voorkomende oorzaken van onderhuidse verklevingen. Meestal komt dit voor op het voorhoofd en het kaakgebied. Dit kan worden tegengegaan/opgeheven door middel van circulatieverbetering.

Verbetering van de algehele huidconditie – Bij een slechte doorbloeding (verklevingen, acne, etc.) is er sprake van een slechte bloedcirculatie. Dit betekend dat de celwanden nauwelijks in staat zijn om voedingsstoffen op te nemen en afvalstoffen af te voeren. Door de verhoogde doorbloeding wordt de circulatie verbeterd en wordt de huidconditie geoptimaliseerd.

Verbetering opname werkstoffen – door de verhoogde doorbloeding worden de werkstoffen uit de huid verbeterende producten sneller en beter in de huid opgenomen.

De bindweefsel is een echte aanrader op het gebied van huidverbetering, huidverjonging en littekenbehandeling. Onze huidcoaches kunnen u voorzien van meerdere soorten bindweefselmassages. Hier kunt u zien welke mogelijkheden wij u kunnen bieden.