Acne

Acne is een huidaandoening waar veel mensen mee te maken krijgen. Meestal ontstaat acne in je pubertijd, door veranderingen in je hormonen. Toch kan het zijn dat je al lang de pubertijd gepasseerd bent en ineens weer getergd wordt door onzuiverheden. Wat te doen tegen acne?

Wat is acne?

Acne is een ontsteking van de talgkliertjes en is te herkennen aan puistjes en onzuiverheden op je huid. Deze huidaandoening ontstaat door een overmatige talgproductie of ontsteking van de talgklieren. Teveel productie van talg zorgt ervoor dat poriën verstopt raken, waardoor puistjes of mee-eters ontstaan. De oorzaak van acne heeft vaak te maken met verkeerde huidverzorging, stress, genetische aanleg en/of voeding.

Acne symptomen

Acne kan voorkomen op je gezicht, maar ook op je rug, hals, borst of armen. Deze
huidaandoening komt in verschillende vormen voor, van mild tot ernstig. De bekendste symptomen zijn (jeugd)puistjes en mee-eters, herkenbaar aan de witte of zwarte kop.

Wat zijn de symptomen van acne?
– open comedonen (mee-eters): zwarte puntjes, ook wel ‘blackheads’ genoemd
– gesloten comedonen: witte kopjes op de huid, ook wel ‘white heads’ genoemd
– ontstoken rode puistjes
– ontstoken pukkeltjes door uitknijpen
– rode of paarse verkleuringen op de huid
– acne littekens

Acne behandeling

Wij zijn gespecialiseerd in het behandelen van acne en helpen je graag aan een mooie, frisse én gezonde huid. Met een speciale acne behandeling wordt er gebruik gemaakt van methodes waardoor alle functies van je huid verbeterd worden. Je kunt dit zien als een soort sportschool waarin we je huid trainen. Zodra je huid sterker is en minder gevoelig reageert op hormonen zullen er minder ontstekingen ontstaan, je talgklier zal minder talg aanmaken en dit resulteert in een mooie en schone huid. Naast de behandeling geven we je graag advies over de juiste thuisverzorging tegen acne.

Tarief en vergoeding

Acne behandelen in het gezicht kan in de meeste gevallen gedeeltelijk of geheel vergoed worden vanuit het aanvullende pakket. Vraag bij je zorgverzekeraar na of jij voor een vergoeding in aanmerking komt. De tarieven voor acne behandelingen vind je in onze prijslijst.