Acne

Heb je last van acne? Acne is een huidaandoening waar veel mensen mee te maken krijgen. Het ontstaat meestal in je puberteit door veranderingen in je hormonen. Toch kan het zijn dat je al lang voorbij je puberteit bent en ineens weer last krijgt van onzuiverheden. Wij kijken graag samen met jou welke behandeling het meest geschikt is voor jouw huid om deze ontsierende onzuiverheden te verminderen.

 

Wat is acne

Acne is een ontsteking van de talgkliertjes en is te herkennen aan puistjes en onzuiverheden op je huid. Deze huidaandoening ontstaat door een overmatige talgproductie of ontsteking van de talgklieren. Teveel productie van talg zorgt ervoor dat poriën verstopt raken waardoor puistjes of mee-eters ontstaan. De oorzaak van acne heeft vaak te maken met verkeerde huidverzorging, stress, genetische aanleg en/of voeding. 

 

Symptomen van acne

Acne kan voorkomen op je gezicht, rug, hals, borst of armen. De bekendste symptomen zijn (jeugd)puistjes en mee-eters, herkenbaar aan de welbekende ontstekingen, witte bultjes of zwarte puntjes. Herken jij een van de onderstaande symptomen? Dan kunnen wij je helpen met een behandeling gepersonaliseerd op jouw huid om je glow terug te krijgen.

 

  • open comedonen (zwarte puntjes op de huid, ook wel ‘mee-eters’ of ‘blackheads’ genoemd)
  • gesloten comedonen (witte bultjes op de huid, ook wel ‘whiteheads’ genoemd)
  • ontstoken rode puistjes
  • ontstoken pukkeltjes door uitknijpen (please, don’t try this at home!!!)
  • rode of paarse verkleuringen op de huid
  • acne littekens

 

Behandeling van acne

Wij snappen dat je af wilt van die onzuiverheden en helpen jou graag aan een mooie, frisse én gezonde huid. Onze specialisten zijn experts op het gebied van acne en maken gebruik van speciale acne behandelingen waardoor alle functies van je huid verbeterd worden. Een sportschool voor je huid! Wanneer jouw huid sterker is geworden zul je merken dat je huid minder reageert op hormonen en zullen er minder ontstekingen ontstaan. Ook zullen je talgklieren minder talg aanmaken waardoor jij achterblijft met een mooie en schone huid. Onze specialisten vertellen je na de behandeling alles over de juiste thuisverzorging zodat je het maximale uit je behandeling kunt halen.

 

Tarief en vergoeding

De behandeling van acne in het gezicht kan in de meeste gevallen gedeeltelijk of geheel vergoed worden vanuit je aanvullende pakket. Check dit altijd even bij je zorgverzekeraar om zeker te weten of je voor een vergoeding in aanmerking komt. Valt het niet binnen je verzekering? De tarieven voor acne behandelingen kun je vinden in onze prijslijst.

Acne behandeling:

Acne producten:

Acne voedingssupplementen: