Artikel indebuurt – ‘Mijn vak is in de dertig jaar dat ik het uitvoer nog nooit saai geweest’

Artikel indebuurt – ‘Mijn vak is in de dertig jaar dat ik het uitvoer nog nooit saai geweest’

Van jongs af aan wist Margo Mast het zeker: ze wilde schoonheidsspecialiste worden en daar kon niemand iets aan veranderen. Jaren later is ze niet alleen medisch schoonheidsspecialiste, maar heeft ze ook een prachtige eigen zaak. Samen met medewerkers Britt en Fenna zorgt de eigenaresse van Original Skin voor een heleboel stralende gezichten.

In de laatste jaren is er volgens Margo een heleboel veranderd in de wereld van de schoonheidsverzorging. “Vroeger vertelden mensen liever niet dat ze naar een schoonheidsspecialiste gingen. Tegenwoordig wordt het veel meer geaccepteerd. Sterker nog, je kunt het vaak aan iemand zien als die persoon regelmatig een bezoekje aan ons brengt”, vertelt Margo.

Hannah

“Mijn vak is in de dertig jaar dat ik het uitvoer nog nooit saai geweest. Dat komt denk ik mede doordat ik vooral bezig ben om mijzelf constant te blijven ontwikkelen. Dat begon ooit toen ik bij het bedrijf Hannah ging werken. Door Hannah ben ik waar ik nu ben. Ik heb er 17 jaar met veel plezier gewerkt tot het in 2007 tijd was om voor mijzelf te beginnen. Ik startte in het winkelcentrum in Leusden en vertrok na een paar jaar naar een ander pand. Ook toen al wilde ik groeien en mijn bedrijf verder ontwikkelen. De plek om dat te kunnen vond ik in Vathorst. Een startende wijk, waar ik veel kansen zag”, legt Margo uit.

Tekst loopt door onder de foto

Foto: indebuurt Amersfoort

De huid verbeteren

“Een verbeterde huid bereik je vaak niet met één behandeling. Natuurlijk hebben we veel verschillende soorten behandelingen die bijdragen aan een mooiere huid. Als je thuis met de juiste producten aan de gang gaat, dan vergroot je het resultaat. Tijdens de lockdown zag je dat heel goed. Wij mochten niet behandelen, maar konden nog wel advies geven. Dat deden we op afstand via de telefoon en door instructievideo’s te maken. We maakten pakketjes op maat, die we bij cliënten thuisbezorgde. Cliënten vonden dat heel leuk en hun huid ging daardoor ook niet achteruit.”

Duwtje in de rug

“Ik ben officieel gekwalificeerd als medisch schoonheidsspecialiste en heb daardoor kennis van de medische aspecten van de huid. Ik schrijf geen medicatie voor, maar kan wel doorverwijzen naar een huisarts, of dermatoloog. Veel mensen die hier komen hebben een probleem met hun huid. Ik ben instaat om die problemen te analyseren en te herkennen. Soms durven cliënten de stap niet te zetten om naar de huisarts te gaan, of kunnen ze zelf een plekje op hun rug niet zien. Mensen zijn snel bang dat ze zeurderig overkomen bij de huisarts. Door onze kennis en ervaring met verschillende huidtypes en huidaandoeningen kunnen we snel actie ondernemen. Vaak is het gelukkig iets onschuldigs. Dan kunnen wij de behandeling uitvoeren. Soms is er iets ergers aan de hand en zijn mensen blij dat wij ze doorverwijzen”, vertelt de eigenaresse van Original Skin.

Altijd verbeteren

“Ik vind het ontzettend leuk om meer te leren over de huid. Ook vind ik het heel leuk om de kennis die ik in de afgelopen jaren heb opgedaan, weer door te geven aan anderen. Gelukkig vinden Britt en Fenna, die beiden al heel wat jaartjes bij het Original Skin team horen, dat ook belangrijk. Ze volgen veel trainingen en cursussen en zijn bezig om zichzelf te blijven ontwikkelen.”

“Tegenwoordig is het ook belangrijk om goed geschoold te zijn. We zijn aangesloten bij het Skin Register, het kwaliteitsregister voor schoonheidsspecialistes. Dat houdt in dat we aan scholing blijven doen om het niveau hoog te houden. Wij willen het juiste advies geven en daar is kennis voor nodig. Daarom werken we samen met een cosmetisch arts. Er is tegenwoordig steeds meer vraag naar injectables en permanente make-up. Het is heel belangrijk dat dit soort behandelingen op een verantwoorde manier wordt uitgevoerd en dat kan alleen als de behandelaars goed geschoold zijn.”

Tekst loopt door onder de foto

Foto: indebuurt Amersfoort

Even rust

“Tijdens de lockdown hebben we niet stilgezeten. We zagen elkaar als team zelfs vaker. We waren er elke dag, zodat klanten contact met ons konden opnemen voor huidadvies of om producten te bestellen. Fenna zat in de ene behandelkamer, Britt achter de balie en ik in de andere behandelkamer. Allemaal met de deuren open, zodat we wel met elkaar konden praten. We werkten eigenlijk veel intensiever samen.”

“In die periode openden we een webshop, veranderden de kleuren van de balie en ontwikkelden een nieuwe website. Zo bracht de lockdown ons ook mooie dingen. Toch vroegen Britt en Fenna laatst aan mij of ik nu even rust kon nemen. En daar bedoelden ze niet mee dat ik moest stoppen met behandelen, maar wel dat ik even moest stoppen met dingen veranderen. Want eerlijk is eerlijk, ik wil soms ook wel eens te veel”, vertelt Margo lachend.

Wil jij ook advies over je huid, of gewoon eens heerlijk ontspannen tijdens een uitgebreide behandeling?Neem dan eens een kijkje op de geheel vernieuwde website of neem telefonisch contact op met Original Skin om een behandeling in te plannen.