Medisch schoonheidsspecialiste

Medisch schoonheidsspecialiste

Op 14 juli heeft Margo na ruim drie jaar haar studie Medisch Schoonheidspecialiste afgerond. Dit houdt in dat de volgende modules zijn behaald:

*Specialisatie acné medisch bekeken

*Signalering en preventie huidkanker

* Specialisatie medische camouflage

* Huidfotografie

* Specialisatie ontharingstechnieken: elektrisch ontharen blend en diathermie

* Cosmeceuticals (inhoudsgericht op producten)

* Specialisatie ontharingstechnieken: Laser en flitslicht

* Medische communicatie en dossiervorming

* Professionele praktijkvoering (managementsvaardigheden)

* Behandeling van littekens

 

Wat is een Medisch Schoonheidsspecialist?

Een Medisch Schoonheidsspecialist is een schoonheidsspecialist die kennis heeft van de medische aspecten van de huid. Deze schoonheidsspecialist heeft, naast de opleiding voor schoonheidsspecialiste, de basis- en vervolgopleiding dermatologie en de Masterclass Dermatologie voor Schoonheidsspecialisten gevolgd. De Medisch Schoonheidsspecialist is verder geschoold in de medische aspecten van specialistische behandelingen. Bovendien is zij getraind en vakbekwaam in omgang met apparatuur. Daarnaast is zij volledig op de hoogte van cosmetica-ingrediënten in huidverzorgingsproducten.

De Medisch Schoonheidsspecialist schrijft geen medicatie voor, maar werkt nauw samen met dermatologen, huisartsen en andere professionals. Zij heeft een signalerende functie, waardoor bijvoorbeeld diverse vormen van huidkanker in een vroeg stadium ontdekt kunnen worden. Omdat de Medisch Schoonheidsspecialist geoefend is in dermatologische kennis, is zij in staat huidproblemen te analyseren en te herkennen. Daarom zijn patiënten met een (chronische) huidaandoening of een beschadigde huid bij de Medisch Schoonheidsspecialist in vakkundige handen.

Juist omdat de Medisch Schoonheidsspecialist alle medisch gerichte specialisaties heeft, bent u ook voor huidverjonging en het tegengaan van huidveroudering aan het juiste adres. Vanzelfsprekend kunt u bij de Medisch Schoonheidsspecialist ook terecht voor de meest uiteenlopende behandelingen om de conditie van de (gezichts)huid te verbeteren.

Nascholing voor de Medisch Schoonheidsspecialist is verplicht. Jaarlijks wordt zij gecontroleerd op zaken als vakbekwaamheid en actuele ontwikkelingen binnen de dermatologie. De Medisch Schoonheidsspecialist kunt u herkennen aan het kwaliteitslabel Medisch Schoonheidsspecialist Dermatologie®.

Natuurlijk houdt Margo ook het team up to date en wordt ook veel aan scholing gedaan binnen het hele team.

De volgende trainingen staan op het programma:

Elektrisch ontharen : Fenna

Microblading wenkbrauwen : Britt

Voedingssupplementen en Vegan detox kuur : hele team