Uitgelicht: Verslapte hals, rimpels, pigment of acnelittekens?

Uitgelicht: Verslapte hals, rimpels, pigment of acnelittekens?

Heeft u een verslapte hals, rimpels, pigment of littekens al dan niet na acne, dan is de Derma-Pen een mooie oplossingsgerichte behandeling. De Derma-Pen kan bij ieder huidtype worden toegepast.. Deze maand  bij de Derma-Pen behandeling: een kleine Touch of Silk 10 ml t.w van €19 cadeau (”één per cliënt)

Wat is een Derma-Pen?

Een behandeling met een Derma-Pen is een vorm van microneedling. De Derma-Pen bevat hele kleine naaldjes die door middel van vibratie in de huid komen. Hierdoor word de huid wat gekwetst. Dat werkt hetzelfde als bij een schaafwondje, de huid wordt gestimuleerd om nieuwe cellen aan te maken, hierdoor komt het natuurlijke herstelproces van de huid op gang.  Het bindweefsel wordt geprikkeld en er  komen actieve groeifactoren en helende factoren vrij die zorgen voor de aanmaak van nieuw collageen en elastine. Collageen en elastine zorgen dan weer voor de stevigheid en elasticiteit van de huid, waardoor de huid dikker, steviger en gladder wordt. Littekens en rimpels verminderen en hyperpigmentatie vervaagt door huidvernieuwing. En wie wil dat niet?

 

Wat doet een Derma-Pen behandeling voor uw huid?

Na een aantal behandelingen merkt u al dat de huid steviger en gladder is. Dat duurt ongeveer drie maanden. Het advies is drie tot zes behandelingen (afhankelijk van wensen en huidtype) met twee tot vier weken tussen de behandelingen in. De celdeling krijgt een ernorme boost en gezonde nieuwe cellen worden versneld aangemaakt. Uw huid wordt aan de gang gezet en komt als het ware uit de winterslaap.  Acne (littekens)en oppervlakkige rimpels verminderen geleidelijk. De bovenste laag van de huid (de hoornlaag) wordt minder grof en zachter.. Teveel aan pigment, bijvoorbeeld ouderdomsvlekken, welke zich in de bovenste huidlaag bevinden vervagen en worden lichter. Wij gebruiken tijdens de behandeling serums met een hoge concentratie aan actieve werkstoffen aangepast op wat de huid nodig heeft.

De huid kan er roze/rood uitzien en is mogelijk gevoeling na de behandeling. De huid kan ook prikkelend en warm aanvoelen (no pain no game?). De roodheid vermindert vaak na enkele uren. Bij sommige huidtypen zal dit snel verdwijnen, bij andere huidtypen kan de roodheid enkele dagen aanhouden. Het is noodzakelijk om de huid de opvolgende dagen goed te beschermen met een crème met hoge SPF factor. De mooiste tijd voor deze behandeling is van oktober tot en met april.

De Derma-Pen wordt ingezet voor de behandeling van:

  • Verslapte, verouderde huid (echt prachtig ook voor versteviging van hals en decolleté)
  • Littekens (bv na acne)
  • Fijne lijntjes, rimpels
  • Pigmentvlekken
  • Vergrote poriën

 

Volgende maand in uitgelicht: de Deep Tissue Massage