Meten is weten!

Meten is weten!

Wij meten uw huid voor elke behandeling met de Skin Analyzer. Maar weet u ook waarom we dat doen, en wat we meten?
We meten het vocht, vetgehalte en PH van de huid. Aan de hand daarvan kunnen we u beter adviseren.

 

Waarom meten we het vocht?

Wanneer een huid vochtarm is, is deze niet in staat om de lipiden(lees vetten)te binden. Zodoende is het voor de vochtarme huid onmogelijk om werkstoffen op te nemen. De crème blijft feitelijk op de huid liggen. Het vocht gehalte in de huid is te beïnvloeden door het drinken van water.  Maar ook bijvoorbeeld door de Vitamine Spray of vochtherstellende crèmes toe te voegen in de behandeling of aan het productassortiment thuis.

 

Waarom meten we het vetgehalte?

Als we het vetgehalte van de huid meten en deze is te laag, zeggen veel cliënten lachend dat is mooi? Maar zo eenvoudig ligt dat niet. Bij het meten van het vetgehalte meten we of de crème voldoende is opgenomen in uw huid. Het is belangrijk dat u de huid minimaal een uur voor de meting heeft voorzien van crème. Aan de hand daarvan kunnen we precies meten of deze crème voor uw huid voldoende, of misschien wel te weinig,teveel is. Is de meting bv te laag dan betekent het dat u of geen crème heeft opgedaan of de crème is al helemaal opgenomen. Vanuit deze meting kunnen we u beter adviseren. En uw behandeling meer op maat maken.

 

Waarom meten we de PH?

Bij de PH waarde van de huid meten we de zuurgraad. Deze PH ligt tussen de 4,5 en 5,5. De zuurgraad is eigenlijk de natuurlijke bescherming van de huid en bestaat uit zweet, talg, micro-organismen en dode huidcellen. Een huid met een hoger PH gehalte is sneller geïrriteerd maar ook minder beschermd tegen schade en verouderingsprocessen. Ook de PH van de huid kunnen we beïnvloeden tijdens een behandeling zodat deze weer mooi tussen de 4,5 en 5,5 komt te liggen. Zo brengen we uw huid weer in balans. En kunnen we samen met u naar een beter resultaat werken.

Wij dragen graag zorg voor uw huid.

BE BEAUTIFUL/BE ORIGINAL