Na 11 jaar

Na 11 jaar

Toen ik 11 jaar geleden begon met mijn bedrijf Original Skin had ik niet kunnen vermoeden hoe het zich zou ontwikkelen. Nu 11 jaar later ben ik ontzettend trots op mijn medewerkers en trouwe cliënten. (Want zonder hen had ik dit zeker niet kunnen realiseren.) 
Maar goed nog even terug in de tijd.
In oktober 2006 ontstond het idee om voor mezelf te beginnen ,na 17 jaar te hebben gewerkt bij hannah in Amersfoort, schreef ik mij in bij de kamer van koophandel. Daarna was het speuren naar een geschikte locatie, wat nog niet zo makkelijk was. Uiteindelijk vond ik die boven het winkelcentrum de Hamershof in Leusden. Ik schafte alle benodigde apparatuur aan en zorgde ervoor dat de ontvangstruimte er gezellig uitzag. Het is voor mij belangrijk dat het er sfeervol maar toch ook professioneel uitziet.  Ik was gewend om op hoog niveau te werken en dat wilde ik in mijn eigen praktijk graag voortzetten.
Een website moest natuurlijk ook gerealiseerd worden, maar eigenlijk stond dat in die tijd nog niet heel hoog op mijn lijstje van prioriteiten.  Als je maar een website had, was het eigenlijk al goed genoeg. Zo groeide mijn bedrijf gigantisch! Na een jaar had ik het zo druk dat ik kon uitbreiden. Nu, 11 jaar later, werken we in een verschrikkelijk gezellig en professioneel team van vier.
In 2013 zijn we vanuit Leusden verhuist naar de Azoren 15 in Amersfoort. Dat was het moment dat we steeds meer een “volwassen” bedrijf zijn gaan worden.  Vroeger kon ik tussentijds nog wel freeweelen, terwijl er nu altijd wel iets is dat de aandacht vraagt. Aan de andere kant: het is zo ontzettend leuk en afwisselend dat ik me niet anders meer voor kan stellen.
Tegenwoordig hebben we een prachtige website, een facebookpagina, instagram en zelfs een You-Tube kanaal. Verder ook een heel mooi computerprogramma waarin we onze cliënten diagnosticeren. Dat is belangrijk omdat we zo precies bijhouden hoe de conditie van de huid is en waar we nog op kunnen verbeteren, per cliënt. Qua behandelingen zijn we kritisch en houden de ontwikkelingen op huidverbetering goed bij. Dat houdt in dat we constant investeren in trainingen, goede materialen en ontwikkelingen.
Elke maand wordt er een nieuwsbrief verstuurd met leuke nieuwtjes en interessante aanbiedingen. En natuurlijk krijgt iedereen een bevestiging van zijn of haar afspraak per mail. Jaren geleden was dat echter allemaal nog niet aan de orde. Alles werd telefonisch gedaan, of per post. De mail gebruikten we nauwelijks, laat staan dat we iets met Facebook of Whatsapp deden. Wat is er veel veranderd in een relatief korte tijd. Sinds kort hebben we de taken zo verdeeld dat iedereen in het team zijn sterke kanten kan benutten. Ik persoonlijk vind het prachtig en best bijzonder om zo bezig te zijn en te groeien, vooral door nieuwe leerprocessen, samen met mijn team. Op naar de volgende 11 jaar!