Belevenissen van een huidcoach

Vandaag komt mevrouw van Loosdrecht. Mevrouw van Loosdrecht wordt dit jaar 84 en komt al zo’n 25 jaar elke 5 à 6 weken bij mij voor een huid verbeterende behandeling. Ze komt met de bus uit Leusden met een overstap op station Amersfoort waar ze koffiedrinkt. “Ik maak er een uitje van hoor Margo, je moet er zelf wat van maken nietwaar!’’ knipoogt ze. Het is een hele mooie dame en ze ziet er altijd tiptop uit. ‘’Ik heb er altijd op gelet’’ vertelt ze, ‘’dat ik er goed uitzie. Toen mijn man nog leefde, ging ik vaak met hem mee naar diners of op zakenreis. Mede door zijn werk heb ik regelmatig een aantal jaren in het buitenland gewoond.’’ Mevrouw van Loosdrecht is een vrouw van de wereld geworden en ze vindt het dus belangrijk om er goed uit te zien.

Steevast begint ze erover dat ze haar leeftijd maar niet meer vertelt aan andere mensen. ’’Ze snappen het niet.’’ zegt ze (niet zonder trots) ‘’Ze snappen het niet, dat ik al bijna 84 ben. Dus ik laat ze maar in de waan dat ik begin 70 ben.’’ grapt ze. Na de dood van haar man heeft ze nooit meer iemand gevonden. ‘’Hij was mijn grote liefde.’’ vertelt ze.

Maar dat weerhoudt haar er niet van om van het leven te genieten en nog regelmatig met een groepsreis mee te gaan. Laatst nog naar China.

Mijn taak is om de huid van mevrouw van Loosdrecht er stralend uit te laten zien, zodat ze op een mooie manier een beginnende zeventiger blijft :-). Dat doe ik door de huid eerst voor te bereiden met een reiniging en peeling. De fibroblasten die verantwoordelijk zijn voor de aanmaak van collageen en de stimulatie van elastine  zet ik aan het werk door het gebruik van Glycolic’s  -dit zijn fruitzuren-. Het huidoppervlak wordt daardoor mooi egaal en de huid krijgt wat van zijn natuurlijke stevigheid terug.  Aansluitend geef ik een bindweefselmassage die werkt als een fitness voor de huid (ik vergelijk het altijd maar met de sportschool) en zorgt voor een prachtige doorbloeding. De Collageenlamp (Beauty Angel) maakt de behandeling af omdat de lamp fijne lijntjes en pigment vermindert. Tevens zorgt het voor meer energie in de huid, een echt oppepper.

Als mevrouw van de stoel af komt kijkt ze gelijk in de spiegel en reageert enthousiast.

Ik vind het fantastisch dat ik cliënten heb zoals mevrouw van Loosdrecht. Het waardevolle aan mijn vak is dat ik naast de huid verbeterende behandelingen die ik geef, ook een kijkje krijg in iemands leven.

 

Margo Mast